Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Oravská vianočná kapustnica

ingrediencie

2 litre
voda z kvasenej kapusty
6 strúčikov
cesnak
1 hrsť
sušené huby
2 ks
domáca údená klobása
mleté čierne korenie
250 ml
šľahačková smotana
2 PL
hladká múka
1 kg
údená ryba
1 ks
cibuľa

postup

Na štedrý večer si varíme túto kapustnicu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
7aninka7
7.1.2017 18:02 | |
+1 -0
rada si pozriem recepty našla som že vraj oravská vianočná kapustnica neviem v ktorych častiach oravi sa taka vary ale u nás veru nie ...
severna
29.12.2016 00:22 | |
+2 -1
No fuuuuuuuuj,takto dokatovat ingrediencie,to je pre komunistou-pôstna?
mojkahnojka
31.12.2014 11:44 | |
+7 -4
Tiez som z Oravy a viem, ze na Stedry den i vecer sa dodrziava pôst od mäsa, cize tento recept nie je z Oravy. NA Orave sa vari kapustnica len z kapustnej vody, susenych hribov, niekto da kvoli chuti i kusok udenej ryby a zaprazi sa zaprazkou z masla,muky acerv.papriky. podava sa s pucenymi zemiakmi. Neviem, ci sa takato kapustnica vari aj v inych regionoch,alebo je to specifikum Oravy. Tento Vami uverejneny recept mi skor pripomina kapustovu polievku, ale ani ta sa vacsinou na Orave nezatrepava smotanou. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...