Pridať recept

FOTORECEPT: Roštenka na červenom víne

ingrediencie

1 kg
hovädia roštenka
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1/4 ks
zeler
1/2 ks
petržlen
1 PL
paradajkový pretlak
300 ml
červené víno
500 ml
hovädzí vývar

Koreniny

2 strúčiky
cesnaku
3 ks
bobkový list
3 stonky
tymian
5 ks
borievky
2 ks
klinčeky
5 ks
celé čierne korenie
1 ČL
kakao
soľ

postup

Slávnostný obed.
1.
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
 
2.
Mäso nakrájame.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
3.
Na masti sprudka opečieme mäso z oboch strán.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
4.
Vo výpeku osmažíme cibuľu, pridáme zeleninu a pretlak.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
5.
Restujeme 10 minút a zalejeme červeným vínom.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
6.
Vložíme orestované mäso, zalejeme vývarom, pridáme koreniny. Varíme na miernom ohni 2 - 3 hodiny, podľa potreby.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
7.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, omáčku precedíme, zahustíme s troškou masla, vrátime mäso a prevaríme.
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Fotorecept: Roštenka na červenom víne
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
murko123
3.3.2015 00:09 | |
+1 -1
To je hovadzia? Bo vyzera jak kare :) Ale recept dobry, niekedy skusim.