Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Torta s višňami

ingrediencie

3,5 PL
kryštálový cukor
3 ks
vajce
1,5 PL
kakao
2 PL
hladká múka
1/2 ČL
prášok do pečiva
1,5 litre
mlieko
4 balíčky
vanilkový puding
2 PL
Gustin
20 PL
kryštálový cukor
250 g
margarín
250 ml
smotana na šľahanie
konzerv
višňový kompót

postup

1.
Oddelíme žĺtky od bielok. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. V druhej miske vyšľaháme z bielok sneh a pridáme k žĺtkovej zmesi. Múku, práškový cukor a kakao spojíme a taktiež zľahka primiešame. Menší plech obložíme papierom a naň vylejeme hmotu. ( Alebo okrúhlu formu) Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 min. Keďže potrebujeme 3 piškóty, postup zopakujeme ešte 2 x ( ingrediencie v recepte sú na 1 piškótu)
2.
Krém 1: V miske ohrejeme mlieko,pridáme vanilkový pudingový prášok s gustínom a uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Osobitne vymiešame margarín s 20 PL cukru, K tejto hmote postupne pridávame vychladnutý puding za stáleho miešania mixérom..
3.
Krém 2: Smotanu na šľahanie vyšľaháme mixérom.
4.
Plníme: piškóta, višňový kompót, vanilkový krém, šľahačka a opakujeme 2 x ľubovolne ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?