Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Paradajková nátierka s droždím

ingrediencie

400 g
paradajka
50 g
droždie
1 ks
cibuľa
60 g
tuk
2 PL
hladká múka
trochu
mlieko
podľa chuti
cukor
podľa chuti
soľ

postup

1.
Na polovici tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané paradajky, rozvaríme, pretlačíme cez sito a uvaríme dohusta. Zo zvyšku tuku a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a uvaríme na kašu. Primiešame paradajkový pretlak a spoločne uvaríme.
2.
Droždie rozmiešame s cukrom a pridáme do omáčky. Podľa chuti osolíme a miešame dohladka. Na prípravu môžeme použiť aj hotový paradajkový pretlak. Podávame s pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.