Bearenská omáčka
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
žĺtok
150
g
maslo
2
PL
ocot
2
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
KL
estragón
1
KL
trebuľka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
V kastróle uvaríme dve lyžice octu s dvoma lyžicami vody. Vložíme olúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme nakrájaný estragón, trebuľku. Keď sa polovica tekutiny odparí, precedíme ju a necháme vychladnúť. Pridáme žĺtky a polovicu masla. Kastrólik vložíme do väčšieho hrnca s vodou a na mierno ohni ( voda by mala mať 60°C) metličkou vyšľaháme omáčku. Keď hmota začne hustnúť, kastrólik dáme preč z platničky. Do zmesi pridáme zbytok masla. Šľaháme, až kým nevznikne hladká, súvislá omáčka. Dochutíme soľou a korením. Brearenská omáčka je vhodná ako príloha k vyprážanému alebo grilovanému mäsu. Ak by sa behom varenia omáčka zrazila, pridajte pár kvapiek vody a chvíľu miešajte krúživými pohybmi od stredu von.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.