Pridať recept

Bearenská omáčka

ingrediencie

3 ks
žĺtok
150 g
maslo
2 PL
ocot
2 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 KL
estragón
1 KL
trebuľka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

V kastróle uvaríme dve lyžice octu s dvoma lyžicami vody. Vložíme olúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme nakrájaný estragón, trebuľku. Keď sa polovica tekutiny odparí, precedíme ju a necháme vychladnúť. Pridáme žĺtky a polovicu masla. Kastrólik vložíme do väčšieho hrnca s vodou a na mierno ohni ( voda by mala mať 60°C) metličkou vyšľaháme omáčku. Keď hmota začne hustnúť, kastrólik dáme preč z platničky. Do zmesi pridáme zbytok masla. Šľaháme, až kým nevznikne hladká, súvislá omáčka. Dochutíme soľou a korením. Brearenská omáčka je vhodná ako príloha k vyprážanému alebo grilovanému mäsu. Ak by sa behom varenia omáčka zrazila, pridajte pár kvapiek vody a chvíľu miešajte krúživými pohybmi od stredu von.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...