Pridať recept

FOTORECEPT: Čokoládové makrónky

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1. zmes

125 g
mleté mandle
125 g
práškový cukor
40 g
bielka

2. zmes

40 g
bielka
110 g
cukor
2 PL
voda

plnka

horká čokoláda
kyslá smotana
maslo

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
 
2.
Mandle poriadne zomelieme.
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
3.
z cukru a vody uvaríme sirup, ktorý vlejeme do vyšľahaných bielkov. (2. zmes)
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
4.
Zmiešame mandle, cukor a bielka. (1. zmes), Nakoniec zmiešame obe zmesi dokopy.
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
5.
Na plech striekame bielkovú zmes.
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
6.
Pečieme pri teplote 170°C 15 minút.
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
7.
Plnka sa dá urobiť podľa chuti, ja som zmiešala čokoládu, smotanu a maslo.
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Fotorecept: Čokoládové makrónky
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...