Bravčové koleno na jablkách
2
porcie
145
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
bravčové koleno
300
g
kyslá kapusta
2
ks
jablko
3
PL
masť
1
ks
cibuľa
4
ks
borievka
1
ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
štipiek
majoránka
postup
Mäso umyjeme, osušíme, potrieme soľou, korením a majoránkou. Pekáč vymažeme lyžicou masti, vložíme bravčové koleno a pri teplote 190°C pečieme asi 90 minút. Cibuľu olúpeme, nakrájame, jablká umyjeme, nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme 2 lyžice masti, vysypeme cibuľu, necháme zosklovatieť. Pridáme kapustu, borievky, bobkový list, tri lyžice vody a 25 minút dusíme. Vložíme nakrájané jablká a dusíme ešte 5 minút. Koleno položíme na kyslú kapustu a podávame s pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.