Pridať recept

Bravčové koleno na jablkách

2
porcie
145
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
bravčové koleno
300 g
kyslá kapusta
2 ks
jablko
3 PL
masť
1 ks
cibuľa
4 ks
borievka
1 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
štipiek
majoránka

postup

Mäso umyjeme, osušíme, potrieme soľou, korením a majoránkou. Pekáč vymažeme lyžicou masti, vložíme bravčové koleno a pri teplote 190°C pečieme asi 90 minút. Cibuľu olúpeme, nakrájame, jablká umyjeme, nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme 2 lyžice masti, vysypeme cibuľu, necháme zosklovatieť. Pridáme kapustu, borievky, bobkový list, tri lyžice vody a 25 minút dusíme. Vložíme nakrájané jablká a dusíme ešte 5 minút. Koleno položíme na kyslú kapustu a podávame s pečenými zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyznáte sa v jablkách? Spoznajte tie najčastejšie predávané odrody!
Vyznáte sa v jablkách? Spoznajte tie najčastejšie predávané odrody!
Supermarkety i trhoviská sú plné jabĺčok rôznych veľkostí i farieb. O chuti, využití a uskladnení...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!