Pridať recept

FOTORECEPT: Parížske rožky

ingrediencie

CESTO

6 ks
vaječný bielok
40 dkg
kryštálový cukor
35 dkg
mleté orechy

PLNKA

1/2 liter
mlieko
30 ml
cukor
2 ks
Zlatý klas
6 ks
vaječný žĺtok
2,5 ks
maslo

POLEVA

3 ks
čokoláda

postup

1.
Vymiešame bielka s cukrom, pridáme orechy a miešame nad parou kým sa cukor nerozpustí a chladne natlačíme do vrecúška a vytláčame na plech rožky, ktoré dáme upiecť.
Fotorecept: Parížske rožky
Fotorecept: Parížske rožky
Zdroj: zuna18
 
2.
Z mlieka, cukru, zlatých klasov a žĺtok uvaríme hustu kašu. Chladne spojíme s maslom a kakaom a plníme rožky.
Fotorecept: Parížske rožky
Fotorecept: Parížske rožky
Zdroj: zuna18
3.
Roztopíme si čokoládu
Fotorecept: Parížske rožky
Fotorecept: Parížske rožky
Zdroj: zuna18
4.
a rožky do nej namáčame a necháme stuhnúť.
Fotorecept: Parížske rožky
Fotorecept: Parížske rožky
Zdroj: zuna18
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aquila007
2.1.2015 06:05 | |
+2 -31
toto by som sa hanbila dat aj psovi
zuna18
3.1.2015 07:18 | |
+30 -1
vidim,ze ste odbornicka na parizske rozky,ze ich komentujete viacerym,no pri vas nevidim ,ze by ste vobec nejake urobili,tak to skuste ake sa vam podaria a nemajte obavy psovi sa neuslo :)
Anonymný nick
21.12.2018 15:09 | |
+1 -3
Je to prácny recept,parížske rožteky vyzerajú pekne a lákavo.
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...