Metrový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
CESTO
250
g
práškový cukor
250
g
hladká múka
5
ks
vajcia
10
PL
olej
8
PL
voda
1/2
ks
prášok do pečiva
2
PL
kakao
PLNKA
500
ml
mlieko
1,5
balíčky
Zlatý klas
250
mg
maslo
150
g
práškový cukor
čokoládová poleva
postup
1.
Z bielkov urobíme hustý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, vodou, olejom a múkou s práškom do pečiva. Pomaly zamiešame sneh.
2.
Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej dáme kakao. Upečieme vo forme na srnčí chrbát samozrejme každé osobitne.
3.
Po upečení nakrájame na rezy a natierame plnkou, ktorú sme urobili tak, že sme si z mlieka vanilkového cukru a zlatého klasu uvarili puding a chladný sme ho spojili s rozmixovaným maslom spojeným s práškovým cukrom.
4.
Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.