Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Langoše s cesnakom

8
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 KL
soľ
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
olej
20 g
droždie
140 g
biely jogurt
250 ml
mlieko
olej na vyprážanie

Na potretie

1 ks
cesnak
olej
soľ

Na dochutenie

200 g
strúhaný syr
kečup alebo tatárská omáčka

postup

2.
Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.
7.
Kúsok cesta v rukách natiahneme do želanej veľkosti, teda čo najviac. Vkladáme do rozpáleného oleja minimálnej hĺbky 2 cm.
9.
Do prelisovaného cesnaku nalejeme olej a trochu osolíme. Tak aby sa to dalo dobre roztierať.
11.
Môžeme si ho vylepšiť kečupom a syrom, či tatárskou omáčkou. Alebo aj nasladko potrieť lekvárom, obložiť ovocím a šľahačkou.
12.
Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Antigua22
27.6.2017 16:40 | |
+3 -0
Ďakujem za úžasný recept.. Už nemám bumerangy ale mäkkučké langoše :)
MilanSanto
17.2.2017 20:21 | |
+6 -4
Odporucam kazdemu davku som zdvojnasobil pre navstevu a velmi chvalili ake su super dakujem za recept.
Alpha41
19.3.2016 14:12 | |
+16 -9
Spokojnosť.... Len odporúčam všetky suroviny x2 lebo sa upapáte :-D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...