Pridať recept

FOTORECEPT: Vanilkové rožteky

60
porcií
68
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
práškový cukor
250 g
hladká múka
100 g
mleté vlašské orechy
210 g
maslo

Obaľovanie

100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilínový cukor

postup

Táto všeobecne známa a obľúbená mlsotinka je vhodná najmä na Vianoce či Veľkú noc. Ja ju obľubujem pre jej jednoduchosť a časovú nenáročnost.

1.

Zmiešame sypké suroviny: 100g práškového cukru, 250g hladkej múky a 100g mletých vlašských orechov. Do zmesi ručne zapracujeme zmäknuté maslo. Vypracované cesto vložíme do sáčku a necháme ho odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.

Fotorecept: Vanilkové rožteky
Fotorecept: Vanilkové rožteky
Zdroj: nalia
 
2.

Odležané cesto si na pomúčenej doske mierne rozvaľkáme. Z cesta si po častiach odkrajujeme, vaľkáme šúliky o priemere cca 1,5 cm, tvarujeme rožteky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Fotorecept: Vanilkové rožteky
Fotorecept: Vanilkové rožteky
Zdroj: nalia
3.

Plech vložíme do rúry predohriataj na 175 C a pečieme približne 8-10 minút. Počas pečenia si pripravíme cukrovú múčku zo 100g práškového cukru a vanilínového cukru.

Fotorecept: Vanilkové rožteky
Fotorecept: Vanilkové rožteky
Zdroj: nalia
4.

Po vybratí z rúry necháme rožteky ešte cca 3-5 minút chladnúť na plechu aby spevneli a nakoniec ich ešte teplé opatrne obaľujeme v pripravenej cukrovej múčke. Príjemné mlsanie!

Fotorecept: Vanilkové rožteky
Fotorecept: Vanilkové rožteky
Zdroj: nalia
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dadica17
18.12.2018 10:09 | |
+8 -0
Dievcata ja som uribila tu istu chybu ako vy v postupe je napisane ze do cesta dat iba 100g cukru a druha polovica s vanil. cukrom je na obalebie po upeceni. Ak date vsetko z receptu do cesta rozteky sa rozleju. Ked som to robila po druhy krat vysli pekne.
Anonymný nick
16.12.2018 18:08 | |
+6 -4
Suhlasim s Izis8. Mne sa prave tiez stalo to iste, roztiekli v placku velku ako plech
Anonymný nick
15.12.2018 20:18 | |
+9 -1
Katastrofa. Nepiect. Pri pečený sa rozliala a ostali iba mäkké placky ani po vychladnutí sa nedali jesť.
Podobné články
Škoricové hviezdičky Zimtsterne
Už teraz trhajú rekordy a nestíham piecť! Kamarátka zo Švajčiarska prezradila recepty na tradičné vianočné koláčiky, celá rodina si ich zamilovala
Advent je čas pečenia! Tu nájdete všetky recepty na najobľúbenejšie vianočné pečivo tak, ako ho pripravujúci...
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!