Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľový mrežovník

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
80 g
práškový cukor
1 ks
vajce
120 g
maslo

Plnka:

1 kg
marhule
200 g
krupicový cukor
1 KL
citrónová kôra
50 g
Zlatý klas

postup

1.
V miske zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, vajíčko a na kocky nakrájané maslo. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na cca 20 minút stuhnúť do chladničky.
2.
Marhule umyjeme, rozkrojíme napoly a zbavíme kôstok. Vložíme ich do hrnca, zasypeme cukrom, zalejeme vodou a na miernom ohni uvaríme domäkka (zmes by sa mala podobať džemu). Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime naspäť na oheň. Primiešame k nej v troške vody rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding.
3.
Približne 2/3 cesta rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do okrúhlej vymastenej formy. Na cesto navrstvíme vychladnutý puding a prikryjeme ho zvyšným rozvaľkaným cestom nakrájaným na pásiky. Na povrchu vytvoríme mrežový efekt a koláč vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...