Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľový mrežovník

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
80 g
práškový cukor
1 ks
vajce
120 g
maslo

Plnka:

1 kg
marhule
200 g
krupicový cukor
1 KL
citrónová kôra
50 g
Zlatý klas

postup

1.
V miske zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, vajíčko a na kocky nakrájané maslo. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na cca 20 minút stuhnúť do chladničky.
2.
Marhule umyjeme, rozkrojíme napoly a zbavíme kôstok. Vložíme ich do hrnca, zasypeme cukrom, zalejeme vodou a na miernom ohni uvaríme domäkka (zmes by sa mala podobať džemu). Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime naspäť na oheň. Primiešame k nej v troške vody rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding.
3.
Približne 2/3 cesta rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do okrúhlej vymastenej formy. Na cesto navrstvíme vychladnutý puding a prikryjeme ho zvyšným rozvaľkaným cestom nakrájaným na pásiky. Na povrchu vytvoríme mrežový efekt a koláč vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.