Pridať recept

Tekvica plnená mäsovou plnkou

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
500 g
mleté bravčové mäso
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipka
mletá červená paprika
50 g
strúhaný tvrdý syr
60 g
syr Niva
1 ks
vajce
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 PL
vegeta
1 ks
suchý rožok

postup

1.

Mleté bravčové mäso dochutíme soľou, korením, mletou červenou paprikou, vegetou, nasekanou cibuľou a prelisovaným cesnakom.

 
2.

Rožok nakrájame na kocky, namočíme ho do vody, vyžmýkame a pridáme k mäsu spolu s vajíčkom.

3.

Tekvici zrežeme vrch, vydlabeme z nej jadierka, dochutíme ju soľou, posypeme syrom a naplníme mäsovou plnkou. Preložíme ju na plech, prikryjeme vrchom a pečieme vo vyhriatej rúre.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.