Pridať recept

Banánová torta s jablkami

10
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

6 ks
vaječný žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
kryštálový cukor
1 KL
citrónová kôra
6 ks
vaječný bielok
50 ml
olej
240 g
polohrubá múka

Plnka:

1 kg
jablko
200 g
kryštálový cukor
100 ml
teplá voda
2 balíčky
banánový puding
150 ml
voda

Krém:

50 g
rastlinný tuk
2 PL
práškový cukor
2 PL
horká čokoláda
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým a polovicou kryštálového cukru do peny. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho k žĺtkovej pene spolu s citrónovou kôrou. Pridáme olej, múku a vymiešame hladké cesto.
 
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Korpus vložíme piecť do do vyhriatej rúry (175°C) na cca 45 minút.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame. V hrnci skaramelizujeme cukor, pridáme jablká, teplú vodu a zmes dusíme. Banánový puding rozmiešame vo vode a vlejeme k jablkám. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na 3 rovnaké časti. Prvú časť korpusu vložíme nespäť do formy a potrieme polovicou plnky. Na vrch položíme druhú časť korpusu a tú potrieme zvyšnou plnkou.
5.
Medzitým vo vodnom kúpeli rozmiešame rastlinný tuk, práškový cukor a čokoládu. Touto polevou polejeme vrchný korpus a naň navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Hotovú tortu vložíme do chladničky, aby cez noc stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Snehové pusinky
Toto by mal ovládať každý, kto chce mať dokonalé snehové pusinky! Overené FINTY na bielkový sneh, úžasne nadýchaný a perfektne drží tvar
Ako vyšľahať ten správny sneh do pripravovaného dezertu a čo urobiť, aby vždy vyšiel? Poradíme vám!
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...