Pridať recept

Ryba pod zemiakmi

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
biela ryba
3 strúčiky
cesnaku
1 zväzok
petržlenová vňať
8 PL
olej
500 g
zemiaky
3 PL
strúhaný tvrdý syr
1 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Rybu očistíme, umyjeme a osušíme. V miske vymiešame olej s prelisovaným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
 
2.
Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Zapekaciu misu vymastíme troškou oleja a na dno uložíme polovicu zemiakovej hmoty. Dochutíme ich soľou a pokvapkáme pripraveným ochuteným olejom.
3.
Rybu nakrájame na menšie kúsky, dochutíme ju soľou, korením a rozložíme na zemiaky. Na vrch uložíme zvyšnú zemiakovú hmotu, prelejeme ju zvyšným ochuteným olejom, posypeme syrom, strúhankou a dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 170°C približne 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať