Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnený kapor

ingrediencie

1 kg
kapor
1 ks
žemľa
100 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
trochu
nasekaná petržlenová vňať
2 ks
sardinky
trochu
mleté čierne korenie
2 PL
stužený pokrmový tuk
trochu
mletá červená paprika
2 PL
sladká smotana
trochu
maslo na vymastenie
podľa chuti
soľ

postup

1.

Kapra očistíme, umyjeme a brušnú dutinu dôkladne osolíme. Žemľu namočíme na chvíľu do vody, vyžmýkame, vidličkou roztlačíme, pridáme údenú slaninu pokrájanú na malé kúsky, postrúhanú cibuľu, posekanú zelenú petržlenovú vňať, roztlačené sardinky, soľ a mleté čierne korenie. Zmes dôkladne rozmiešame a krátko opražíme na tuku.

2.

Vychladnutou naplníme brušný otvor kapra, ktorý sme predtým osušili utierkou. Naplneného kapra dáme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, posypeme mletou červenou paprikou, polejeme sladkou smotanou a pod pokrievkou, za stáleho polievania vlastnou šťavou upečieme. Podávame so zemiakovou kašou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.