Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnený kapor

ingrediencie

1 kg
kapor
1 ks
žemľa
100 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
trochu
nasekaná petržlenová vňať
2 ks
sardinky
trochu
mleté čierne korenie
2 PL
stužený pokrmový tuk
trochu
mletá červená paprika
2 PL
sladká smotana
trochu
maslo na vymastenie
podľa chuti
soľ

postup

1.

Kapra očistíme, umyjeme a brušnú dutinu dôkladne osolíme. Žemľu namočíme na chvíľu do vody, vyžmýkame, vidličkou roztlačíme, pridáme údenú slaninu pokrájanú na malé kúsky, postrúhanú cibuľu, posekanú zelenú petržlenovú vňať, roztlačené sardinky, soľ a mleté čierne korenie. Zmes dôkladne rozmiešame a krátko opražíme na tuku.

2.

Vychladnutou naplníme brušný otvor kapra, ktorý sme predtým osušili utierkou. Naplneného kapra dáme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, posypeme mletou červenou paprikou, polejeme sladkou smotanou a pod pokrievkou, za stáleho polievania vlastnou šťavou upečieme. Podávame so zemiakovou kašou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
woman looking
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
Zákusky ako z cukrárne si s nami hravo pripravíte aj doma!
8 neodolateľných pokušení z cukrárenských vitrín si ľahko pripravíte u vás doma vďaka našim overeným receptom.
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...