Pridať recept

Plnený pstruh v alobale

ingrediencie

1 kg
pstruh
1 ks
citrón
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej

Plnka

trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
cesnaku
3 PL
strúhanka
2 ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
vaječný bielok

postup

1.

Pstruhy očistíme, vypitveme, umyjeme, zvonku posypeme soľou, mletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vnútrajšok naplníme pripravenou plnkou. Primerane veľké kusy alobalu potrieme olejom a každú rybu osobitne zabalíme.

 
2.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri strednej teplote asi 35 až 40 min. Podávame so zemiakovými kroketami.

3.

Plnku si pripravíme z posekanej petržlenovej vňate a niekoľkých posekaných strúčikov cesnaku, ktoré zmiešame s 3 lyžicami jemnej strúhanky. Pridáme 2 žĺtky, trocha postrúhanej citrónovej kôry, soľ, mleté čierne korenie a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z 2 bielkov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať