Francúzsky šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
60
g
zeler
80
g
mrkva
60
g
petržlen
podľa chuti
soľ
1
ks
kyslé jablko
2
ks
kyslá uhorka
20
ks
kapary
100
g
sterilizovaný hrášok
Majonéza
6
ks
vaječný žĺtok
1
PL
horčica
3,5
dl
olej
1/2
ks
citrón
trochu
soľ
postup
1.
Zeleninu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarenú zeleninu, ošúpané zemiaky, olúpané jablko a kyslé uhorky pokrájame na malé kocky, kapary posekáme nadrobno a hrášok precedíme.
2.
Všetko spolu zľahka premiešame a spojíme majonézou. Hotový šalát môžeme ešte podľa chuti okysliť citrónovou šťavou a dosoliť.
3.
Majonéza: Žĺtky zmiešame s horčicou a za stáleho miešania pomaly prilievame olej. Vymiešanú majonézu ochutíme citrónovou šťavou a osolíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.