Vianočná polievka s rybou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
1
ks
petržlen
1
ks
bobkový list
4
ks
čierne korenie
12
ks
ružičkový kel
50
g
maslo
1
ks
hlava z kapra
2
ks
nové korenie
100
ml
biele víno
2
ks
mrkva
1/4
ks
zeler
soľ
1/2
KL
vegeta
štipiek
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
postup
1.
Hlavu z kapra zbavíme žiabier, dobre očistíme a umyjeme. Vložíme ju potom do väčšieho hrnca so studenou vodou. Pridáme prekrojenú cibuľu, nové korenie, bobkový list, čierne korenie a trochu soli. Všetko spolu povaríme približne pol hodinu na miernej teplote. Mäso oberieme z hlavy, precedíme vývar a opäť privedieme do varu.
2.
Očistíme koreňovú zeleninu, dobre nastrúhame a orestujeme na masle na panvici. Umyté ružičky kelu spolu s orestovanou zeleninou vložíme do vriaceho vývaru, pridáme víno. Všetko spolu varíme približne 10 minút.
3.
Dochutíme polievku mletým korením, pridáme uvarené mäso. Podľa potreby ešte dochutíme štipkou vegety.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.