Pridať recept

Plnený moriak

ingrediencie

3 kg
moriak
5 ks
žemľa
3 ks
vajce
200 g
slanina
podľa chuti
soľ
trochu
majorán

postup

1.

Očisteného a umytého moriaka položíme chrbtom na pracovnú dosku a od hrtana začneme oddeľovať kožu od mäsa. Začíname prstami, potom rukou a neskôr, keď už rukou nedočiahneme, hladkou okrúhlou rúčkou lyžice. Dávame pozor, aby sa koža nepotrhala, ak ju však niekde pretrhneme, hneď ju zašijeme. Na chrbte kožu neoddeľujeme.

 
2.

Žemle namočíme do vody, vyžmýkame ich a zmiešame s vajcami. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme do sklovita, pridáme k žemliam a dobre vymiešame.

3.

Touto plnkou naplníme moriaka pod kožou. Začneme opäť od hrtana. Lyžicou vkladáme plnku pod kožu a prstami ju posúvame do rovnomernej vrstvy po celom moriakovi.

4.

Po naplnení otvor pri hrtane zošijeme, moriaka osolíme, do brušnej dutiny vložíme trocha majoránu, podlejeme vodou a pečieme asi 3 hod. Často polievame vlastnou šťavou a podlievame horúcou vodou. Podávame so zemiakovým šalátom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Držíte diétu alebo by ste chceli schudnúť? Pozvite si na tanier jednoduchý cottage cheese. Tento mliečny...
Púpavový sirup - ako ho pripraviť?
Púpavový sirup - ako ho pripraviť?
Púpava môže pomôcť zmierniť zápal, podporiť funkciu pečene, pôsobiť proti rakovine alebo pomáhať...
Aký je rozdiel medzi džúsom, nektárom a ovocným nápojom? Mnohí ľudia majú mylnú predstavu
Aký je rozdiel medzi džúsom, nektárom a ovocným nápojom? Mnohí ľudia majú mylnú predstavu
Džús, nektár alebo nápoj? Mnoho ľudí nevidí rozdiel a považuje tieto produkty za jeden a ten istý. Sú však...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Ovsené vločky čoraz častejšie kraľujú na našich stoloch - vyberáme si ich na raňajky, na jedlo v práci alebo...
TOP
Tradičný granadír (granadiersky pochod)
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Granadír presne taký, ako má byť! Minimum ingrediencií, rýchla príprava a vždy perfektný výsledok.