Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníky s bielkovou polevou

70
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
125 g
práškový cukor
125 g
med
125 g
maslo
2 ks
vajce
1 ČL
perníkové korenie
1 ČL
sóda bikarbóna DrOetker
1 ks
vajce
1 ks
bielok
150 g
práškový cukor
trochu
citrónová šťava
trochu
potravinárske farbivo
trochu
zdobenie DrOetker

postup

Medovníčky sú typické vianočné pečivo.

1.

Vajcia, med a cukor vyšľaháme elektrickým šľahačom do penista, zašľaháme maslo, pridáme múku, sódu bicarbónu a perníkové korenie. 

2.

Vymiesime na hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chlade aspoň 24 hodín. Potom dobre premiesime.

3.

Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme formičkami rôzne tvary. 

4.

Kladieme na papier na pečenie a upečieme pri teplote 180°C. Teplota je iba orientačná, každý sa musí riadiť svojou rúrou. 

5.

Po upečení ihneď potrieme rozšľahaným a precedeným vajíčkom. Sú výborné, mäkkučké.

6.

Bielková poleva: bielok vyšľaháme s práškovým cukrom, ktorý sme 3-krát preosiali a s pár kvapkami citrónovej šťavy. 

7.

Prifarbíme potravinárskym farbivom. Práškové farbivo rozpustíme v troche alkoholu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.