Pridať recept

Vianočná torta

12
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
80 g
mleté vlašské orechy
1/2 balíček
kypriaci prášok Dr Oetker
750 ml
mlieko
3 balíčky
Zlatý klas
6 PL
kryštálový cukor
250 g
maslo
trochu
práškový cukor
trochu
marhuľový džem
3 ks
banán
500 g
poťahová hmota alebo marcipán

postup

Môžete si odkrajovať celé Vianoce :)
1.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a tuhý sneh. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme cca 45 min. na 165 stupňov.
 
2.
Upečenú tortu vyklopíme a rozrežeme na 3 alebo 4 pozdĺžne korpusy. Každý z nich potrieme marhuľovým džemom, uložíme naň kolieska banánu a potrieme krémom. Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pod potravinovou fóliou. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme doň zmes zo Zlatého klasu.
3.
Naplnenú tortu obtrieme aj zboku a zvrchu a dáme zachladiť (najlepšie na noc). Poťahujeme cukrárskou hmotou alebo bielym marcipánom. Z poťahovej hmoty si vykrojíme snehové vločky, prípadne písmená a nalepíme ich pomocou štetca s vodou na tortu. Po obvode zaviažeme ozdobnú vianočnú stuhu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...