Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šúľance

ingrediencie

500 g
zemiaky
trochu
soľ
1 ks
vaječný žĺtok
200 g
hrubá múka
trochu
voda
60 g
maslo
120 g
mak
100 g
práškový cukor

postup

1.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Ešte teplé ošúpeme, pretlačíme, osolíme, pridáme žĺtok, múku, vodu a vypracujeme cesto.
2.
Z cesta sformujeme bochníček, z ktorého kúsok zoberieme, na pomúčenom lopári ušúľame dlhý povrázok hrubý ako hrubší prst, pokrájame na kúsky dlhé 1 až 2 cm a na lopári šúľaním robíme valčeky veľké asi ako malíček.
3.
Uvaríme ich v osolenej vode, vyberieme, polejeme roztopeným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.