Pridať recept

Šúľance

ingrediencie

500 g
zemiaky
štipiek
soľ
1 ks
vaječný žĺtok
200 g
hrubá múka
trochu
voda
60 g
maslo
120 g
mak
100 g
práškový cukor

postup

1.

Zemiaky umyjeme a uvaríme ich v šupke. Ešte teplé ošúpeme, pretlačíme, osolíme, pridáme žĺtok, múku, vodu a vypracujeme cesto.

 
2.

Z cesta sformujeme bochníček, z ktorého kúsok odoberieme, na pomúčenej doske ušúľame dlhý povrázok hrubý ako hrubší prst, pokrájame na kúsky dlhé 1 až 2 cm a na doske šúľaním robíme valčeky veľké asi ako malíček.

3.

Uvaríme ich v osolenej vode, vyberieme, polejeme roztopeným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie šúľance: Stačí urobiť túto vec a už sa nikdy nebudú lepiť!
Výborný piatkový obed, ktorým potešíte celú rodinu. Vyberte si z našej sladkej ponuky overených receptov...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...