Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šúľance

ingrediencie

500 g
zemiaky
trochu
soľ
1 ks
vaječný žĺtok
200 g
hrubá múka
trochu
voda
60 g
maslo
120 g
mak
100 g
práškový cukor

postup

1.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Ešte teplé ošúpeme, pretlačíme, osolíme, pridáme žĺtok, múku, vodu a vypracujeme cesto.
2.
Z cesta sformujeme bochníček, z ktorého kúsok zoberieme, na pomúčenom lopári ušúľame dlhý povrázok hrubý ako hrubší prst, pokrájame na kúsky dlhé 1 až 2 cm a na lopári šúľaním robíme valčeky veľké asi ako malíček.
3.
Uvaríme ich v osolenej vode, vyberieme, polejeme roztopeným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Beautiful big
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Aké sú pre Vás ideálne Vianoce? Ideálne Vianoce sú časom, kedy sa všetci na chvíľku zastavíme, stretneme sa v kruhu...
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...