Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šúľance

ingrediencie

500 g
zemiaky
trochu
soľ
1 ks
vaječný žĺtok
200 g
hrubá múka
trochu
voda
60 g
maslo
120 g
mak
100 g
práškový cukor

postup

1.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Ešte teplé ošúpeme, pretlačíme, osolíme, pridáme žĺtok, múku, vodu a vypracujeme cesto.
2.
Z cesta sformujeme bochníček, z ktorého kúsok zoberieme, na pomúčenom lopári ušúľame dlhý povrázok hrubý ako hrubší prst, pokrájame na kúsky dlhé 1 až 2 cm a na lopári šúľaním robíme valčeky veľké asi ako malíček.
3.
Uvaríme ich v osolenej vode, vyberieme, polejeme roztopeným maslom a posypeme zomletým makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...