Pridať recept

Medový koláč

9
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

400 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
50 g
maslo
2 ks
vajce
2 PL
med
1 KL
sóda bikarbóna

Plnka

500 ml
mlieko
250 g
maslo
180 g
práškový cukor
2 balíčky
Zlatý klas
1 balíček
vanilkový cukor
ríbezľový lekvár

postup

1.
Do hrnca dáme vajcia, med, cukor, sódu bikarbónu a maslo a za stáleho miešania zahrievame na bod varu. Túto horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky a vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 4 diely.
 
2.
Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a osobitne upečieme na plechu, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Necháme ho vychladnúť.
3.
Hustý puding uvaríme zo zlatých klasov, mlieka a vanilkového cukru. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Vyšľaháme cukor s maslom a po častiach prišľaháme puding.
4.
Na spodnú časť cesta natrieme plnku, ktorú zakryjeme druhým plátom cesta a rozotrieme naň ríbezľový lekvár. Potom prekryjeme tretím plátom, potrieme plnkou a priložíme posledný plát. Koláč zaťažíme a na chladnom nieste ho necháme odstáť na 24 hodín.
5.
Na záver môžeme koláč ozdobiť orechovou zmesou prípadne čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...