Tiramisu
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
5
PL
polohrubá múka
5
PL
práškový cukor
5
ks
vajce
1
PL
maizena
2
KL
kypriaci prášok
Plnka
600
g
smotanová nátierka
200
g
práškový cukor
400
ml
smotana na šľahanie
2
ks
vanilkový cukor
podlhovasté piškóty
amaretto
mletá káva
postup
1.
S práškovým cukrom vymiešame žĺtky, pomaly pridávame maizenu, múku a kypriaci prášok a na záver sneh vyšľahaný z bielkov. Spolu zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto a korpus upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.
2.
Spolu vymiešame práškový cukor so smotanovou nátierkou. Do tuha vyšľaháme smotanu spolu s vanilkovým cukrom a zľahka zamiešame do krému.
3.
Studenú kávu ochutíme amarettom. Keď korpus vychladne pokvapkáme ho ochuteným nescaffé a natrieme polovičkou plnky, na ktorú rozvrstvíme piškóty namáčané v káve a natrime zvyšok plnky. Povrch dobre uhladíme, posypeme kakaom a odložíme do chladničky na pár hodín. Po stuhnutí pokrájame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.