Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechové laskonky

25
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
bielky
300 g
kryštálový cukor jemný
100 g
práškový cukor
2 PL
polohrubá múka
160 g
mleté vlašské orechy

Plnka

200 g
práškový cukor
50 ml
káva zrnková mletá uvarená
50 ml
mlieko
20 g
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
250 g
maslo

postup

Laskonky sú výborné, jemné, orechové sú super. Sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Orechový sneh: bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100°C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
2.
Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme vylúhovanú precedenú zrnkovú kávu 50 ml, múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
3.
Plnku dáme do cukrárenského vrecka spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.