Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechové laskonky

25
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
bielky
300 g
kryštálový cukor jemný
100 g
práškový cukor
2 PL
polohrubá múka
160 g
mleté vlašské orechy

Plnka

200 g
práškový cukor
50 ml
káva zrnková mletá uvarená
50 ml
mlieko
20 g
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
250 g
maslo

postup

Laskonky sú výborné, jemné, orechové sú super. Sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Orechový sneh: bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100°C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.
2.
Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme vylúhovanú precedenú zrnkovú kávu 50 ml, múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
3.
Plnku dáme do cukrárenského vrecka spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.