Pridať recept

Venčeky

50
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 ml
voda
300 ml
olej
420 g
hladká múka
štipiek
soľ
9 ks
vajce
450 ml
voda - na plnku
300 ml
mlieko na plnku
3 ks
Zlatý klas Dr Oetker - na plnku
300 g
kryštálový cukor - na plnku
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker - na plnku
250 g
maslo - na plnku
3 PL
práškový cukor - na plnku
250 g
práškový cukor na polevu
trochu
horúca voda - na polevu
trochu
rum - na polevu
trochu
olej - na polevu

postup

Vďaka tomuto receptu som dospela na odpaľované cesto :)
1.
Vodu s olejom a štipkou soli dám variť. Do vriacej prisypávam muku a miešam aby neboli hrčky. Hmotu miešam - odpaľujem kým sa nevytvorí hmota oddeľujúca sa od hrnca a varešky. (Ja to robím asi 7-10 minút). Cesto nechám vychladnúť a do vlažného pridávam po jednom celé vajíčka, vždy dobre zamiešam. Najlepšie je to miešať šľahačom.
 
2.
Do vrecka na zdobenie dám cesto a na plech vytretý olejom robím venčeky. (Veľkosť si naznačím vykrajovačom v tvare kolieska, ktorý namočím do múky a vyznačím na plech koliesko). Ja dávam cesto dvakrát na seba.
3.
Na dno rúry vložím kastrólik s vodou, rúru predhrejem na 220 stupňov a vložím plech s venčekmi, pečiem asi 25-28 minút. (Voda je kvôli tomu, aby sa v rúre vytvorila para, ktorá napomáha k zdvihnutiu cesta pri pečení). Upečené venčeky nechám chvíľu vychladnúť a potom ich prekrojím.
4.
Plnka: Do vody dám kryštálový cukor s vanilkovým cukrom a privediem k varu, prilejem mlieko zmiešané so Zlatým klasom, uvarím kašu - puding. Za občasného miešania nechám chladnúť. V šľahači vymiešam maslo s práškovým cukrom a postupne pridávam puding, nesmie byť horúci ale ani úplne studený. Dobre vyšľahať. Krém dám do vrecka na zdobenie a plním venčeky.
5.
Hotové venčeky som po stuhnutí krému ozdobila rumovou polevou. Poleva: K preosiatemu práškovému cukru priliať po lyžičkách horúcu vodu, rum (podľa chuti, ak sa dá viac rumu potom treba menej vody) a trochu - kávovú lyžičku oleja. Všetko dobre vymiešať na nie veľmi riedku polevu aby veľmi nestekala.... a môžeme polievať venčeky. Ja som ich ešte trošku posnežila práškovým cukrom :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!