Biskupský chlebíček
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pomaranč
160
g
kockový cukor
4
ks
vaječný žĺtok
3
ks
vaječný bielok
30
g
mandle
50
g
hrozienka
1/2
dl
rum
50
g
kandizované ovocie
30
g
kandizovaná citrónová kôra
30
g
kandizovaná pomarančová kôra
30
g
orechy
120
g
múka
postup
1.
Pomaranč umyjeme a o jeho kôru silno poobtierame kockový cukor. Šťavu z pomaranča vytlačíme a pokvapkáme cukor, aby sa len rozdrobil, ale neroztopil. Pridáme žĺtky a vymiešame do peny.
2.
Potom pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, mandle pokrájané na rezance, hrozienka namočené v rume, pokrájané kandizované ovocie a kandizovanú citrónovú aj pomarančovú kôru, posekané orechy, nakoniec múku.
3.
Všetko dobre spolu vymiešame, cesto nalejeme do vymastenej podlhovastej formy a vo vyhriatej rúre upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.