Pridať recept

Gaštanový koláč

ingrediencie

700 g
gaštan
60 g
čokoláda
60 g
maslo
60 g
práškový cukor
podľa chuti
šľahačka na ozdobenie

postup

1.

Umyté gaštany narežeme na vydutej strane, poukladáme ich na plech postriekaný vodou a pečieme v mierne vyhriatej rúre, až kým sa vrchná aj spodná šupka nedá ľahko ošúpať - asi 20 min. Ošúpané gaštany uvaríme vo vode do mäkka, scedíme ich a pretrieme cez sito alebo pretlačíme.

 
2.

Čokoládu roztopíme v malom množstve vody, pridáme maslo a cukor, premiešame a hneď všetko zamiešame do pretretých gaštanov.

3.

Zmes nalejeme do formy vymastenej olejom a necháme stuhnúť 24 hod. v chladničke. Pred podávaním koláč vyklopíme a ozdobíme šľahačkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať