Pridať recept

FOTORECEPT: Oškvarkové štvorčeky

ingrediencie

750 g
múka polohrubá
150 g
bravčová masť
2 ks
vajce
300 ml
mlieko
1 kocka
čerstvé droždie
1 štipka
cukor
1/2 ČL
soľ
500 g
oškvarky
1 ks
vajce na potretie
celá rasca

postup

oškvarkové pagáče milujeme ale je s nimi dosť roboty a tak aby som si to uľahčila krájam ich na štvorce.

1.

odmeriame si mlieko, trochu odlejeme do hrnčeka, pridáme droždie, trošku (1/2 lyžičky) cukru a necháme vzísť kvások, v mlieku ktoré nám zostalo rozhabarkujeme dve celé vajcia a soľ, múku preosejeme do misky, pridáme kvások, mlieko s vajíčkami, masť alebo iný tuk a vypracujeme cesto, na teplom mieste ho necháme asi tak hodinku - dve kysnúť, oškvarky pomelieme, alebo len posekáme nožom... vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozvaľkáme na väčší obdĺžnik, na 2/3 cesta rozprestrieme oškvarky a cesto poprekladáme ako obálku, preložené cesto uložíme spojmi dolu, prikryjeme a necháme kysnúť 20 minút, potom cesto znovu rozvaľkáme, preložíme a necháme znova kysnúť... zopakujeme ešte raz

Fotorecept: Oškvarkové štvorčeky
Fotorecept: Oškvarkové štvorčeky
Zdroj: evauhlik
 
2.

naposledy cesto rozvaľkáme na 1,5 - 2 cm, potrieme rozšľahaným vajíčkom a radielkom nakrájame na štvorce, potom posypeme rascou alebo hocičím iným čo máme radi a preložíme na plech, pečieme na 200°C asi 15 minút

Fotorecept: Oškvarkové štvorčeky
Fotorecept: Oškvarkové štvorčeky
Zdroj: evauhlik
3.

sú výborné len tak s teplým čajom alebo k vínu pre dobrú návštevu...

Fotorecept: Oškvarkové štvorčeky
Fotorecept: Oškvarkové štvorčeky
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať