FOTORECEPT: Mortadela
8
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové mäso
250
g
kuracie mäso
3
ks
vajce
cesnaku
1
ČL
mletá červená sladká paprika
1/2
ČL
mletá štipľavá červená paprika
1/4
ČL
mleté čierne korenie
1
ČL
korenie štyroch farieb
soľ
postup
Tento recept má síce taliansky názov ale s talianskou mortadelou asi nemá veľa spoločného... kedysi dávno sme ho takto robievali a ja ho robievam stále rovnako a stále rovnako nám chutí
1.
polovicu kuracieho mäsa pokrájame na menšie kocky a druhú polovicu pomelieme spolu s br.mäsom (pliecko, bôčik, stehno...) dobré je mäso pomlieť 2x. Pomleté aj pokrájané mäso, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.
2.
Potom zmes ešte dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku. Ja som použila pre istotu dva mikroténové sáčky. Mortadelu dáme variť do horúcej vody na cca 1,5 hodiny podľa veľkosti. Ja som ju robila v parnom hrnci 100 minút.
3.
Mortadelu necháme vychladnúť najlepšie cez noc. Na druhý deň ju posypeme červenou paprikou a nakrájame na tenko. Mortadela je výborná ako súčasť studených mís, ako pohostenie aj ako studená večera.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.