Pridať recept

Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami

Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

5 ks
vajcia
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 PL
voda
1 PL
rastlinný olej
2 PL
kakao

Plnka

200 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá pochúťková smotana
250 g
jemný tvaroh
1 balíček
Puding Créme Olé bez varenia kokosový
podľa chuti
práškový cukor
1 konzerva
mandarinkový kompót

Na povrch

1 balíček
prášková šľahačka DrOetker
150 ml
studené mlieko

Na posypanie

trochu
kokosová múčka

postup

Tortička je vhodná na slávnostné príležitosti, i na Vianoce.
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej, preosiate kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 26 cm, na spodok dáme papier na pečenie, vlejeme cesto a upečieme pri teplote 180°C 30 minút. Necháme vychladnúť.
 
2.
Plnka: šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, tvaroh, práškový cukor dáme do hlbšej nádoby. Premiešame, pridáme Puding Créme Olé kokosový bez varenia a elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celá príprava trvá iba niekoľko minút.
3.
Korpus prekrojíme na polovicu, mandarínky scedíme. Šťavou pokropíme obidve polovice korpusu. Spodnú časť potrieme polovicou plnky, poukladáme po celej ploche mandarínky, prikryjeme druhou časťou korpusu. Natrieme povrch aj boky torty zvyškom plnky. Povrch ozdobíme šľahačkou, mandarínkami, posypeme kokosovou múčkou a odložíme do chladu na niekoľko hodín. Je výborná, príprava nie je náročná. Dobrú chuť!
Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
Tvarohovo-kokosová torta s mandarínkami
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
25.4.2015 19:33 | |
+1 -0
Neviem kde je problém, ide tam polovica prášku do pečiva. Možno ste piekli pri nízkej teplote. Ja pečiem pri teplote 180°C 20-30 minút, keď sa začne cesto oddeľovať od bokov formy, malo by byť upečené. Doporučujem vyskúšať špajdlou, musí zostať čistá. Na budúce sa Vám už určite vydarí. Držím palce.
BlazenaSadovska
25.4.2015 19:24 | |
+1 -1
Ide tam polovica balíčka kypriaceho prášku, neviem Vám povedať kde je problém, možno ste piekli pri nízkej teplote. Ja pečiem pri teplote 180°C 20-30 minút a doteraz sa mi vždy korpus podaril. Keď sa začne cesto oddeľovať od okrajov formy, vyskúšajte pomocou špajdle, ak zostane čistá, je korpus upečený. Pečte vždy už vo vyhriatej rúre. Aj dnes som piekla a bez problémov.
Anonymný nick
25.4.2015 17:12 | |
+0 -1
Dobrý deň, ako začiatočníčka sa chcem opýtať, kde som mohla urobiť chybu. Cesto mi nevyšlo hore po dopečení, dala som len polovicu balíčka kypriaceho prášku. Môže byť v tom problém? Neviem, či je v návode 1-2 balíčky alebo pol balíčka. Ďakujem :)