Pridať recept

Pizza s troma druhmi syra a paradajkou

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hladká múka
360 ml
vlažná voda
2 KL
soľ
2 KL
sušené droždie
1/2 KL
cukor
1 PL
olivový olej

Plnka

150 g
ementál
100 g
syr Niva
50 g
parmezán
2 ks
paradajka
2 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
pizza korenie
bazalkové listy
sušená paradajka

postup

1.
Zmiešame droždie s cukrom, zalejeme vlažnou vodou, premiešame a necháme približne 5 minút stáť, aby sa droždie napučalo. Potom prilejeme olej, prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou a všetko spracujeme na hladké cesto. Ak je cesto redšie pridáme ešte trocha hladkej múky. Hotové cesto ľahko poprašíme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 40 minút.
 
2.
Keď cesto vykysne rozdelíme ho na 4 časti, z každého vyvaľkáme placku o priemere približne 30 cm a položíme do guľatej formy. Každú placku potrieme olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom, rovnomerne posypeme nastrúhanými syrmi, rozložíme na kolieska paradajky a sušené paradajky.
3.
Na záver všetko posypeme korením na pizzu a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C približne 15 až 20 minút. Pred podávaním ozdobíme bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať