Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Karamelový zákusok

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
1 dl
horúca voda
280 g
cukor
280 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva Dr Oetker

Plnka

250 g
kryštálový cukor
1 dl
studená voda
2 dl
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
palmarín
1 ks
Zlatý klas

Šľahačka

4 PL
kryštálový cukor
2 dl
mlieko
2 ks
prášková šľahačka Dr Oetker

postup

1.
Upečieme si piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtka s horúcou vodou. Primiešame múku s kypriacim práškom. Pečieme 20 minút pri 170 stupňoch.
2.
Plnka: cukor roztopíme na karamel, zalajeme 1 dl studenej vody. Mlieko, vajce a zlatý klas rozmiešame a vlejeme do karamelu. Necháme prejsť varom. Po vychladnutí pridáme vymiešaný palmarín.
4.
Šľahačka: cukor spražíme na karamel, zalejeme 2 dcl mlieka a necháme vychladiť do studena. Pridáme 2 práškové šľahačky a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na koláč a posypeme čokoladovými hoblinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...