Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Karamelový zákusok

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
1 dl
horúca voda
280 g
cukor
280 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva Dr Oetker

Plnka

250 g
kryštálový cukor
1 dl
studená voda
2 dl
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
palmarín
1 ks
Zlatý klas

Šľahačka

4 PL
kryštálový cukor
2 dl
mlieko
2 ks
prášková šľahačka Dr Oetker

postup

1.
Upečieme si piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtka s horúcou vodou. Primiešame múku s kypriacim práškom. Pečieme 20 minút pri 170 stupňoch.
2.
Plnka: cukor roztopíme na karamel, zalajeme 1 dl studenej vody. Mlieko, vajce a zlatý klas rozmiešame a vlejeme do karamelu. Necháme prejsť varom. Po vychladnutí pridáme vymiešaný palmarín.
4.
Šľahačka: cukor spražíme na karamel, zalejeme 2 dcl mlieka a necháme vychladiť do studena. Pridáme 2 práškové šľahačky a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na koláč a posypeme čokoladovými hoblinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...