Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cappuccino rezy

35
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vajcia
14 PL
jemný kryštálový cukor
14 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao
2 PL
mleté vlašské orechy
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

400 ml
mlieko
2 balíčky
zlatý klas DrOetker
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
300 g
kryštálový cukor
500 g
maslo
2 PL
orechové cappuccino v prášku
3 PL
čokoládové cappuccino v prášku
1 PL
kakao
300 g
tmavá čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Piškóta kakaová: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 7 PL múku, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL vody a 2 PL kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie /rozmer 28x38/ teplota 180°C, 20 minút, je iba orientačná. Necháme vychladnúť.
2.
Piškóta orechová: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 7 PL múku, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL vody a 2 PL mleté vlašské orechy. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
3.
Plnka: mlieko, cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme vychladnutý puding a spojíme na hladký krém. Rozdelíme ho na polovicu.
4.
Do jednej polovice primiešame práškové cappuccino orechové a do druhej časti čokoládové cappuccino a kakao.
5.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, plnka s orechovým cappuccinom, čokoládová poleva, ešte na teplú polevu položíme orechovú piškótu, plnka s čokoládovým cappuccinom, čokoládová poleva.
6.
Rezy odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...