Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cappuccino rezy

35
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vajcia
14 PL
jemný kryštálový cukor
14 PL
polohrubá múka
2 PL
kakao
2 PL
mleté vlašské orechy
4 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva

Plnka

400 ml
mlieko
2 balíčky
zlatý klas DrOetker
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
300 g
kryštálový cukor
500 g
maslo
2 PL
orechové cappuccino v prášku
3 PL
čokoládové cappuccino v prášku
1 PL
kakao
300 g
tmavá čokoládová poleva

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Piškóta kakaová: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 7 PL múku, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL vody a 2 PL kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie /rozmer 28x38/ teplota 180°C, 20 minút, je iba orientačná. Necháme vychladnúť.
2.
Piškóta orechová: 5 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 7 PL múku, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL vody a 2 PL mleté vlašské orechy. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
3.
Plnka: mlieko, cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme vychladnutý puding a spojíme na hladký krém. Rozdelíme ho na polovicu.
4.
Do jednej polovice primiešame práškové cappuccino orechové a do druhej časti čokoládové cappuccino a kakao.
5.
Ukladáme nasledovne: kakaová piškóta, plnka s orechovým cappuccinom, čokoládová poleva, ešte na teplú polevu položíme orechovú piškótu, plnka s čokoládovým cappuccinom, čokoládová poleva.
6.
Rezy odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...