Pridať recept

Paradajky plnené mletým mäsom

ingrediencie

4 ks
paradajky
1 zväzok
mladá cibuľka
trochu
olej rastlinný
400 g
mleté bravčové mäso
1 zväzok
petržlenová vňať
podľa chuti
bazalka (čerstvá alebo sušená)
1 PL
pikantná horčica
1 PL
strúhanka
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
biele mleté korenie
2 PL
smotana
1 PL
maslo

postup

1.

Paradajky umyjeme, odrežeme vršky pri stopke  a vyberieme vnútro. 

 
2.

Vydlabanú dužinu a odrezaný vršok pokrájame na malé kocky.

3.

Cibuľku umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké kolieska.

4.

Rúru necháme vyhriať na 200°C.

5.

Rozpálime olej na väčšej panvici, pridáme mleté mäso a na prudkom ohni dusíme, prikryjeme pokrievkou, kým sa mäso nerozpadáva.

6.

Pridáme cibuľku s polovicou paradajkových kociek a spolu dusíme asi 5 minút, kým nezhustne šťava z paradajok. Necháme vychladnúť.

7.

Bylinky umyjeme a pokrájame najemno. Pridáme k mäsu, spolu s pikantnou horčicou, strúhankou a vajcom, posolíme, pokoreníme a dôkladne premiešame.

8.

Zmesou naplníme paradajky a vložíme do ohňovzdornej misy.

9.

Zvyšné paradajkové kocky premiešame so smotanou, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme do misy k paradajkám. Na každú paradajku dáme kúsok masla a dáme piecť do rúry na 25 minút.

10.

Hotové paradajky ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.8.2018 21:39 | |
+0 -3
Fuj toto ani nedokaže rozbehnuť roblox a minecraft a stalo to asi 500 eur Nekupujte si to rečaej si kupte zapekanu paradajku s geforce gtx čierny mok 58 je to ovela lepšie dakujem -alza