Pridať recept

Kakaová roláda s čučoriedkami

20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajcia
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
2 PL
kakao

Plnka

250 ml
šľahačková smotana
1 balíček
stužovač šľahačky
3 PL
cukor práškový
1 pohár
čučoriedka

postup

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Cesto rorotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút. Upečený korpus som stočila priamo s papierom na pečenie do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť. Naplníme vyšľahanou šľahačkou a čučoriedkami. Ľubovoľne ozdobíme. Dáme stuhnúť do chladničky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať