Pridať recept

Venčeky z odpaľovaného cesta

60
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 dl
voda
1 štipka
soľ
150 g
maslo
300 g
hladká múka
8 ks
vajce

Krém

1 liter
mlieko
3 balíčky
zlatý klas DrOetker
4 ks
vaječný žĺtok
250 g
maslo
200 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor

postup

1.
Vodu s maslom a štipkou soli vložíme do väčšieho hrnca a privedieme do varu. Postupne prisypávame múku a miešame na ohni, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od dna nádoby. Potom cesto čiastočne vychladíme a mixérom všľaháme celé vajcia. Cestom naplníme cukrárske vrecko a striekame na vymastený plech venčeky v dvoch vrstvách, aby sa venčeky pekne nafúkli. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 220 C do zlata. Vychladnuté venčeky plníme krémom.
 
2.
Krém: V mlieku rozmiešame zlatý klas, vanilku, cukor a žľtka a uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť a potom ho zmiešame s vyšľahaným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať