Pridať recept

Mletý rezeň so syrom

ingrediencie

600 g
mleté mäso
2 ks
vajce
250 g
ementál
150 ml
smotana na šľahanie
trochu
morská soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 KL
celá rasca
200 g
hladká múka
200 g
strúhanka
trochu
rastlinný olej
trochu
maslo

postup

1.

Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, 1 vajce, nastrúhaný ementál, smotanu na šľahanie, štipku soli, mleté čierne korenie a v mažiari rozdrvenú celú rascu. Mäsovú zmes necháme v chladničke odležať aspoň 2-3 hod.

 
2.

Potom z mäsa vytvarujeme rezne, ktoré majú byť v strede trochu tenšie ako na okrajoch. Obalíme ich v trojobale - v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke.

3.

Pripravené rezne vypražíme v oleji zmiešanom s prepusteným maslom v pomere 1:1 dozlatista. Potom ich od prebytočného tuku osušíme na papierových utierkach. Ako príloha sa hodí zemiakové pyré.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rozdiel medzi vyprážaním a pečením nie je len v kalóriách
Rozdiel medzi vyprážaním a pečením nie je len v kalóriách
Pečenie a vyprážanie sú názvy tepelnej úpravy pokrmov, ale sú medzi nimi významné rozdiely. Zistite, aký je...
TOP
Dokonalé rezne
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy krásne mäkké a šťavnaté rezne, geniálny trik! Recepty na najlepšie nedeľné rezne
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Je nedeľa a voľba je jasná! Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov...
Aký olej je najlepší na vyprážanie?
Zapamätajte si tieto rady: Viete, aký olej je najlepší na vyprážanie? Tento jeden na to určite nepoužívajte!
Aký olej je na vyprážanie najvhodnejší a aký použiť, aby bolo jedlo chutnejšie a zdravšie? A ktorý olej...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Najhoršia chyba pri vyprážaní! Toto môže zničiť celé jedlo, robí ju však mnoho ľudí
Najhoršia chyba pri vyprážaní! Toto môže zničiť celé jedlo, robí to však stále mnoho ľudí
Smaženie nepatrí medzi najzdravšie spôsoby tepelnej úpravy, ale zdá sa, že je najjednoduchšie. Ide o konečný...
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.