Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
50 g
mandle
1/2 balíček
prášok do pečiva
trochu
mletá škorica
trochu
mleté klinčeky
trochu
citrónová kôra
trochu
aníz mletý
40 g
maslo
3 ks
vajce
100 g
med
1 ks
olej a vajce na potretie

postup

1.
Múku zmiešame s cukrom, ošúpanými a zomletými mandľami, práškom do pečiva, mletou škoricou, postrúhanými klinčekmi, postrúhanou citrónovou kôrou a anízom, pridáme maslo, vajcia, roztopený med a zamiesime cesto, ktoré necháme odpočívať 2 h.
2.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, formičkou povykrajujeme rozličné tvary, poukladáme ich na vymastený plech posypaný múkou, potrieme vajcom a upečieme v mierne teplej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?