Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
50 g
mandle
1/2 balíček
prášok do pečiva
trochu
mletá škorica
trochu
mleté klinčeky
trochu
citrónová kôra
trochu
aníz mletý
40 g
maslo
3 ks
vajce
100 g
med
1 ks
olej a vajce na potretie

postup

1.
Múku zmiešame s cukrom, ošúpanými a zomletými mandľami, práškom do pečiva, mletou škoricou, postrúhanými klinčekmi, postrúhanou citrónovou kôrou a anízom, pridáme maslo, vajcia, roztopený med a zamiesime cesto, ktoré necháme odpočívať 2 h.
2.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, formičkou povykrajujeme rozličné tvary, poukladáme ich na vymastený plech posypaný múkou, potrieme vajcom a upečieme v mierne teplej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.