Orieškové makrónky
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
bielok
300
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
375
g
mleté orechy
postup
1.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme práškový, vanilkový cukor a zomleté oriešky. Z alobalu vystrihneme krúžky s priemerom 3,5 cm, rozložíme ich na plech a lyžičkou nanesieme na ne kôpky cesta, ktoré pritlačením lyžičky sploštíme a sformujeme do pravidelného tvaru.
2.
Pečieme 20 min. v stredne teplej rúre. Po upečení krúžky alobalu neodstraňujeme, ak ich chceme podávať nespojené.
3.
Ak ich chceme spájať po dve, alobal odstránime a dve makrónky spojíme ľubovoľnou plnkou a dáme stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.