FOTORECEPT: Francúzsky medový krémeš
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladkej múky špeciál
100
g
práškového cukru
1
PL
rumu
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
1
ČL
sódy bikarbóny
50
g
Hera
1
PL
medu
Krém
1
liter
mlieka
80
g
kukuričného škrobu
3
PL
polohrubej múky
3
ks
zltky
250
g
Hery
2
balíčky
šľahačky v prášku Dr Oetker
300
ml
mlieka do šľahačiek
postup
2.
Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.
3.
Rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Preložíme na plech...
5.
Odoberieme trochu mlieka a vymiešame v ňom kukuričný škrob, múku a žĺtky. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko s kukuričným škrobom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
6.
Heru vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta,
9.
Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 3-4 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.