Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zeleninový koláč

ingrediencie

Cesto:

150 g
nízkotučný tvaroh
150 g
polohrubá múka
150 g
maslo
ks
soľ

Plnka:

2 ks
pór
400 g
paradajky
500 g
listový špenát
250 g
tučný tvaroh
50 g
nastrúhaný parmezán
2 ks
vajce
ks
mleté čierne korenie
ks
strúhaný muškátový oriešok

postup

1.

Tvaroh vložíme do sita a necháme dobre odkvapkať. Do misy dáme preosiatu múku, tvaroh, na kúsky pokrájané maslo a soľ.

2.

Mixérom vypracujeme hladké cesto, ktoré potom zabalíme do alobalu a necháme odpočívať v chladničke 45 minút.

3.

Očistíme pór a pokrájame ho na kolieska. Pripravenú posolenú vodu necháme zovrieť a pór v nej varíme 1 minútu. Potom ho ochladíme a necháme odkvapkať.

4.

Paradajky prelejme vriacu vodou, ochladíme a ošúpeme. Rozkrojíme ich na štvrtinky, zbavíme semien a nakrájame na hrubšie kúsky. Očistíme a opláchneme špenát. Potom ho len krátko povaríme vo vode, vyberieme a vytlačíme na utierke.

5.

Rúru predhrejeme na 220°C. Formu vymastíme maslom, cesto vyvaľkáme a vložíme do formy. Poprepichujeme ho vidličkou a predpekáme asi 10 minút pri 200°C.

6.

Suroviny na plnku okoreníme, premiešame, nakladieme na predpečené cesto a pečieme asi 30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.