Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Husacie prsia s kyslou kapustou a knedlíkom

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kyslá kapusta
trochu
olej
1 PL
petržlenová vňať
700 g
husacie prsia
1 štipka
soľ
1 ks
veľka cibuľa
1 ks
knedľa

postup

1.
Husacie prsia umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a necháme odstáť. Potom ich prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji. Preložíme ich do zapekacej misy, prelejeme výpekom, prikryjeme alobalom a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
2.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme scedenú kyslú kapustu, dochutíme ju soľou a dusíme domäkka na miernom ohni.
3.
Upečené husacie prsia necháme trochu vychladnúť, potom ich nakrájame na plátky a podávame s kapustou a buď kupovanou alebo domácou knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...