Pridať recept

Kapustnica s bravčovým kolenom a klobásou

Kapustnica s bravčovým kolenom a klobásou
Zdroj: dreamstime
6
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
200 g
údené mäso
1 ks
klobása
1 štipka
soľ
1 kg
kyslá kapusta
1 hrsť
sušené huby
4 strúčiky
cesnaku
1 KL
celá rasca
1 KL
mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
1 ks
cibuľa
trochu
olej
1 téglik
smotana na šľahanie
2 ks
mrkva

postup

1.
Bravčové koleno umyjeme a položíme ho do veľkého hrnca. Zalejeme ho vodou, dochutíme soľou a varíme takmer domäkka. Pridáme k nemu kyslú kapustu aj s vodou, celé údené mäso, klobásu, namočené huby a olúpané strúčiky cesnaku. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu (tá môže byť ale nemusí).
 
2.
Kapustnicu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou paprikou a rascou. Keď je všetko mäso uvarené vyberieme ho, nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do kapustnice.
3.
Nakoniec do polievky prilejeme smotanu, necháme ju prejsť varom a horúcu podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...