Pridať recept

Pikantné kuracie prsia plnené rukolou

Pikantné kuracie prsia plnené rukolou
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
trochu
zázvor
2 ks
chilli paprika
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
citrón
trochu
olivový olej
podľa chuti
morská soľ
trochu
mleté čierne korenie
4 KL
maslo
100 g
rukola

postup

1.

Zázvor očistíme a zo štipľavých papričiek odstránime semienka. Zázvor, štipľavé papričky a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a preložíme do misky. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, olivový olej, osolíme a okoreníme. Marinádu dôkladne premiešame.

 
2.

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a osušíme ich. Rozkrojíme ich na tenké plátky a medzi 2 fóliami natenko naklepeme. Potom ich potrieme pripravenou marinádou a chvíľu necháme marinovať v chladničke.

3.

Namarinované kuracie prsia krátko opečieme na rozpálenej panvici (asi 1 min. z každej strany). Ešte teplé mäso potrieme lyžičkou masla.

4.

V miske zmiešame umytú a osušenú rukolu s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame. Pripraveným šalátom naplníme plátok mäsa a zrolujeme ho.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Rizoto so sušenými paradajkami
Čo bude na večeru? Chutné nápady pre celú rodinu
Nedovoľte, aby do vašej kuchyne vstúpila rutina. Príprava chutných a rozmanitých jedál nemusí byť náročná...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Kuracie rolky plnené brokolicou a syrom v chrumkavom trojobale
Delikátne plnené kuracie prsia: 15 najobľúbenejších receptov
Podľa vašich kliknutí sme vybrali recepty na plnené kuracie prsia, ktoré máte najradšej.
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...