Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Spišské praclíky

ingrediencie

70 g
maslo
3 ks
vaječný žĺtok
120 g
práškový cukor
trochu
soľ
1 ks
citrón
trochu
mletý muškátový kvet
30 g
droždie
5 dl
mlieko
podľa chuti
múka
1 ks
vajce na potretie
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom, pridáme soľ, postrúhanú citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, kvások pripravený z mlieka a droždia a toľko múky, aby cesto bolo tuhé, ale pritom vláčne. Dobre vypracované cesto dáme kysnúť na teplé miesto.
2.
Z vykysnutého cesta sformujeme malé srdiečka - palmers, potrieme ich rozšľahaným vajcom, poukladáme na vymastený plech a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Ešte teplé posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.