Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Spišské praclíky

ingrediencie

70 g
maslo
3 ks
vaječný žĺtok
120 g
práškový cukor
trochu
soľ
1 ks
citrón
trochu
mletý muškátový kvet
30 g
droždie
5 dl
mlieko
podľa chuti
múka
1 ks
vajce na potretie
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom, pridáme soľ, postrúhanú citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, kvások pripravený z mlieka a droždia a toľko múky, aby cesto bolo tuhé, ale pritom vláčne. Dobre vypracované cesto dáme kysnúť na teplé miesto.
2.
Z vykysnutého cesta sformujeme malé srdiečka - palmers, potrieme ich rozšľahaným vajcom, poukladáme na vymastený plech a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Ešte teplé posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...