Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Spišské praclíky

ingrediencie

70 g
maslo
3 ks
vaječný žĺtok
120 g
práškový cukor
trochu
soľ
1 ks
citrón
trochu
mletý muškátový kvet
30 g
droždie
5 dl
mlieko
podľa chuti
múka
1 ks
vajce na potretie
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom, pridáme soľ, postrúhanú citrónovú kôru, mletý muškátový kvet, kvások pripravený z mlieka a droždia a toľko múky, aby cesto bolo tuhé, ale pritom vláčne. Dobre vypracované cesto dáme kysnúť na teplé miesto.
2.
Z vykysnutého cesta sformujeme malé srdiečka - palmers, potrieme ich rozšľahaným vajcom, poukladáme na vymastený plech a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Ešte teplé posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.