Pridať recept

Žĺtková šľahačka

ingrediencie

1/4 liter
mlieko
40 g
cukor
30 g
pudingový prášok
1 ks
vaječný žĺtok
1/2 balíček
vanilkový cukor
250 g
šľahačka

postup

Mlieko, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a žĺtok uvedieme do varu. Varíme, až vznikne hustý krém. Necháme ho vychladnúť. Potom krém pretlačíme cez sitko a pomaly do neho pridávame vyšľahanú šľahačku.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako opraviť zrazený krém?
Zrazený krém nevyhadzujte! Toto sú 4 triky skúsenej gazdinky, ako ho zachrániť
Pripravujte obľúbený zákusok či tortu a zrazí sa vám krém? Odteraz už ho nemusíte vyhodiť, poznáme triky,...
Šľahačka
Ako vyšľahať mlieko do šľahačky?
Je vôbec možné premeniť mlieko na nadýchanú šľahačku?
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...