Pridať recept

Orechový krém

ingrediencie

100 g
orechy
1 PL
maslo
1 PL
práškový cukor do masla
3 ks
vajce
200 g
šľahačková smotana
50 g
práškový cukor
2 KL
stužovač šľahačky
4 PL
orechový likér

postup

1.

12 pekných polovíc vlašských orechov si odložíme, ostatné orechy zomelieme. Maslo s cukrom roztopíme na panvici. Keď sa maslo rozpustí pridáme zomleté orechy a opražíme ich.

 
2.

Vajcia, šľahačkovú smotanu, cukor a stužovač vyšľaháme nad parou do zhustnutia a nakoniec primiešame opražené orechy.

3.

Krém rozdelíme do misiek a dáme do chladu. Pred podávaním ho polejeme orechovým likérom a ozdobíme polovicami orechov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať