Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska panzanella

ingrediencie

400 g
cherry paradajky
2 ks
žltá paprika
2 ks
cibuľa
400 g
starší chlieb
75 ml
olivový olej
3 ks
nakladaná sardela
2 PL
kapary
30 ml
balzamikový ocot
soľ
mleté čierne korenie
med
1/2 zväzok
bazalka

postup

1.
Paradajky umyjeme, očistíme a rozpolíme. Papriku prekrojíme, zbavíme jadierok a vnútorných žiliek, umyjeme a nakrájame na pásiky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
2.
Chlieb nakrájame na tenké plátky, potrieme olejom a položíme na mierne rozohriaty gril. Počas grilovania raz otočíme.
3.
Sardely zlejeme a najemno nasekáme. Kapary nasekáme podľa chuti. Sardely, kapary, ocot, soľ, korenie a med zmiešame a podľa potreby vyvážime chuť. Do zmesi pridáme zhruba 40 ml olivového oleja. Bazalku umyjeme, osušíme, otrháme a nakrájame na prúžky.
4.
Vo veľkej mise zmiešame nakrájanú zeleninu s dresingom. Pridáme opečené plátky chleba a posypeme bazalkou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...