Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska panzanella

ingrediencie

400 g
cherry paradajky
2 ks
žltá paprika
2 ks
cibuľa
400 g
starší chlieb
75 ml
olivový olej
3 ks
nakladaná sardela
2 PL
kapary
30 ml
balzamikový ocot
soľ
mleté čierne korenie
med
1/2 zväzok
bazalka

postup

1.
Paradajky umyjeme, očistíme a rozpolíme. Papriku prekrojíme, zbavíme jadierok a vnútorných žiliek, umyjeme a nakrájame na pásiky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
2.
Chlieb nakrájame na tenké plátky, potrieme olejom a položíme na mierne rozohriaty gril. Počas grilovania raz otočíme.
3.
Sardely zlejeme a najemno nasekáme. Kapary nasekáme podľa chuti. Sardely, kapary, ocot, soľ, korenie a med zmiešame a podľa potreby vyvážime chuť. Do zmesi pridáme zhruba 40 ml olivového oleja. Bazalku umyjeme, osušíme, otrháme a nakrájame na prúžky.
4.
Vo veľkej mise zmiešame nakrájanú zeleninu s dresingom. Pridáme opečené plátky chleba a posypeme bazalkou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...